Petr Illek, Drupalista
Fórum
Drupal version

Mám web kde je cca 3000 uzlů, cca 300 jich potřebuji zobrazit v mapě. Pomocí Geojson views generuju několik výstupů, které pak zobrazuju na mapě (leaflet knihovna, bez modulu) jako jednotlivé vrstvy. Jeden z těch geojson má cca 240 položek. Můj problém je v tom, že server po drush cr potřebuje několik reloadů s přestávkama, než tenhle geojson dodá. Lokálně tahle prodleva není. Cache mám zapnutou.

Je to normální, nebo mám někde něco blbě v Drupalu, nebo je něco blbě na serveru?

Případně mám ta data posílat do leafletu jinak?

Predpokladam ze problem bude v zoskupeni (query) dat. Skus vypnut na oboch stranach - online/localhost cache a porovnaj dobu trvania generovania mapy - query. Mas nejake chybove hlasky v: /admin/reports/dblog?

Views ma aj statistiku query, zapni a porovnaj jednotive kroky: /admin/structure/views/settings
Musis urobit benchmarkt. Rovnako skus zmerat dobu vygenerovania stranok pomocou (zvol stranku kde bude minimalnych query):

<?php printf('<div>Page loaded in %.3f seconds.</div>', (microtime(TRUE) - $_SERVER['REQUEST_TIME_FLOAT'])); ?>

Mas moznost menit nastavenia serveru - php: memory_limit a mysql: inno_db: buffer/cache?


Inymi slovami, musis zistit bottleneck spracovania a zapracovat na tom. Views, kt pouzivas, spracuva nejaky nahodny query (vyhladavanie napr.)? ak nie, mozes zmenit cache type na casovy a aktivovat max. dobu query ako aj vysledkov? Tym padom by DB napr. nebola zatazena. Pokial mas dynamicky obsah, musis mysliet na obnovu dat.

Snad som ti aspom trochu mohol poradit. Pre detailnejsie skumanie bude treba zrejme prehodnotit (porovnat) php_info: /admin/reports/status/php

Přidat komentář

Ktorá rieka preteká Bratislavou?