Drupal user
Fórum
Drupal version

Dobrý den,

řeším jak na Drupalu zprovoznit katalog akcí a jejich termínů. Připadá mi to jako docela modelový příklad, přesto nevím, jak se chytit.

Mám založené: entitu Akce a entitu Termín akce. Termín akce je s akcí svázán skrze Entity Reference.

Nyní potřebuji vytvořit výpis všech akcí a v rámci každé akce mít výpis termínů dané akce. Každá akce může obecně mít několik existujících termínů, právě jeden termín, žádný termín. Zároveň nechci vypisovat termíny, které jsou založeny, ale jejich datum již proběhlo.

Šel jsem na vše přes Views a Entity Reference..nicméně nevypadá to, že bych tím byl schopný dosáhnout ideálního výsledku :( Ideální přápad by za mne byl, že administrátor webu založí vždy jen termín a přiřadí mu akci skrze Entity Reference. O vše ostatní by se měl již postarat správně zkonfigurovaný Views.

Směřuje mi to na nějaké řešení "Views inside Views". Views 1 vypíše seznam všech akcí, Views 2 pro každou akci z výpisu vypíše seznam dostupných termínů dané akce.

Budu rád za případné zkuenosti a návrhy, jak toho vše řešit...nežádám určitě řešení "krok z krokem". Spíš si nyní ani nejsem jistý, jakým směrem se pustit.

Děkuji

- kterym smerem mate tu referenci? chapu spravne, ze termin -> akce? to bych videl spravne
- potom nainstalujete modul EVA
- potom udelate display typu EVA (ted nevim z hlavy jak je to popsane), pouzijete Contextual filter na ten field reference, nastavite tam spravne poslat nid (a to vam vytvori pseudofield v Manage display tech akci - to nastavite v tom displayi)
- misto view inside view udelate view zalozene na Terminech, tam pouzijete Relationship a tim tam dostanete fieldy z Akce.

Díky, moc za nasměrování. Pouze jsem narazil na tom view založeném na Terminech...to je docela problematické, protože akce může mít více termínů, nemusí mít vůbec žádný...přesto potřebuji mít akci vždy ve výpise. Prostě jako katalog.

Nakonec jsem našel modul Views Reference Field, který jde podobným směrem a řeší to ještě elegantněji. Zatím se zdá, že by to mohlo být ok.

Ještě jednou díky za nasměrování.

Přidat komentář

Jaká je oblíbená prímořská destinace Čechů a Slováků?