Tento článek obsahuje moji přednášku z Drupal setkání navazujícího na Drupal trénink v únoru roku 2019 a je zaměřen na konfigurovatelnost a rozšiřitelnost Lando receptů. Je volným pokračováním o rok starší přednášky a článku Lando - vývojové protředí s Dockerem pro normální lidi. Reflektuje rozsáhlé změny mezi verzemi RC1 a RC2 a tedy oproti staršímu článku odpovídá realitě prvního čtvrtletí roku 2019.

Tentokrát jsem článek pojal jako Open source živé komunitní dílo, a proto ho nenajdete zde, ale na GitHubu, platformě, která této koncepci lépe vyhovuje. Od doby sepsání první verze jsem článek již 3x aktualizoval a rozšiřoval. Věřím, že tento článek bude aktualizován obohacujícími kusy receptů od čtenářů. Pomáhejte aktualizovat a rozšiřovat tento článek o další ukázky, které ve vašem týmu či při vývoji používáte, ať z toho má prospěch co nejvíce lidí!

Článek je pro vás k dispozici na https://github.com/martin-klima/lando-recipes-article ve formátu Markdown. Klikněte, sdílejte, zapojte se!

Výtah z obsahu:

Případ 1: Potřebujeme specifickou verzi PHP

Případ 2: Potřebujeme Drush 9 a Xdebug

Případ 3: Preferujeme MariaDB nebo Postgres místo MySQL

Případ 4: Potřebujeme extra konfiguraci pro PHP nebo MySQL

Případ 5: Potřebujeme zachytávat maily

Případ 6: Je libo PhpMyAdmin?

Případ 7: Node+SASS atd.

Případ 8: Potřebujeme kompilovat Compass SASS na CSS

Případ 9: Potřebujeme Solr server

Případ 10: Chceme mít kód podle standardů - PHP Code sniffer - phpcs

 

Komentáře

Drupal user
Trvalý odkaz

Dekuji za clanek! Na zaklade nej jsem Lando zkusil, pro windows 10. Narazil jsem na veliky problem s vykonem, pokorne jsem se vratil k Drupal VM, ktera beha na stejne koknfiguraci rychlostne jako blesk. Prisuzuji to tomu, ze Lando pro windows nema jeste stabilni verzi a vse nemusi byt vychytano...

Přidat komentář

Která řeka protéká Prahou?