ImageCache - chyba 404: Unable to find
Zdravím, objevil se mi problém s ImageCache, po úspěšném spuštění, kdy všechno fungovalo, jsem omylem smazal v nastavení imagecache jedno zobrazení, ihned jsem vše napravil, ale přestaly se mi upravovat obrázky a nahrávat do složky …/files/imagecache/thumb. Netuším, co se stalo, vše jsem upravil a nastavil tak jak bylo v době kdy vše fungovalo. Testovací obrázek ImageCache – …/files/imagecache/thumb/imagecache_sample.png?1303424537 funguje. Nejnovější záznamy v logu mi hlásí chybu – 404: Unable to find, když se systém snaží zmenšené obrázky upravit při pohledu na stránku.
Zřejmě to bude nějaká maličkost, avšak síly mě opouští a nemohu rozlousknout kde je problém.
Cache? Existuje fyzcky ten
Cache? Existuje fyzcky ten adresář? Má správná oprávnění k zápisu? .htaccess? Typy obsahu co používají tenhle preset ho mají znovu nastavený?
Vše s těchto věcí je ok
Vše s těchto věcí je ok, Cache vymazána, Fyzický adresář imageCache a podpadresáře jako např.: short, thumb jsou na serveru vytvořeny také. htaccess je zakomentovaný, imagecasche používam s polem ImageFUpload a ten je taky nastavený. Práva souborů jsou nastaveny na 775.
Napadá mě, jestli neni problém v databázi. Názvy pohledů(např.: thumb, short)v ImageCache se vytvařejí pod různými ID, nemůže být chyba zde, že ImageFupload si pamatuje staré ID ImageCache, které jsem smazal a ty nové si nezapamatoval?
test č.1 = nahraly se
test č.1 = nahraly se originaly? test č.2 = co to zkusit bez imagefuploadu
VYŘEŠENO
Přišel jsem na to, že zmenšené obrázky se mi nenahrávají do galerii které mají v názvu české znaky (ěščřžýáíé) – mezery nevadí. PathAuto mám nastaveno snad dobře, netuším kde by mohl být zádrhel.
Originály i zmenšené obrázky se mi nahravají, ale pouze do galerii bez českých znaků.
To jsem odstranil pomocí nastavení v Typu obsahu → FileField Path settings → Cleanup using Pathauto.
Doporucujem modul
Doporucujem modul Transliteration.
jednoznacne. snad nekdo
jednoznacne. snad nekdo dostane rozum a bude ve verzi 8 v jadre.
Poslat nový komentář